Choď na obsah Choď na menu

Environmentálna výchova- Blatnica

28. 11. 2012

 Žiaci piatych  tried sa počas novembra zúčastnili exkurzie do Blatnice a blízkeho okolia, kde sa uskutočnila Environmentálna výchova pre 5. ročník.

Zamestnanci Centra voľného času Turčianska Štiavnička ako školského zariadenia, ktoré sa zameriava na výchovno-vzdelávaciu činnosť pripravili pre žiakov program zameraný na biológiu a geografiu. Výučba bola rozdelená do dvoch častí, pričom dôraz v oboch z nich bol zameraný na ekologické vzťahy v prírode, lesný ekosystém a geografické zaujímavosti Turca.

Žiaci boli rozdelení do niekoľkých skupín, v ktorých odpovedali na otázky a pracovali na zadaných úlohách podľa pokynov. Mali pripravené pracovné listy, ktoré postupne vypĺňali a za správne odpovede získavali body.

Prvá časť výučby sa odohrávala v interiéri Domu služieb Blatnica a bola zameraná na lesný ekosystém (rozoznávanie liečivých a jedovatých rastlín, edukačné pexeso, les a jeho obyvatelia a pod.). Počas prestávky žiaci sledovali niekoľko krátkych náučných videí. Učitelia do učebne priniesli aj živého papagája, ktorého žiaci mohli pozorovať. V druhej časti výučby sa uskutočnila vychádzka do obce Blatnica a Gaderskej doliny, ktorá bola zameraná na praktické využitie vedomostí formou ekohier (spoznávanie a pomenovanie stromov, listov, činnosť rieky, orientácia v teréne pomocou mapy a pod.).

Na konci vyučovania bola vyhodnotená práca žiakov a následne všetci boli ocenení malou odmenou v podobe obrázku a nálepiek.

                                                                     Mgr. Petra Poláčeková

 

Náhľad fotografií zo zložky Environmentálna výchova- Blatnica